nieuws

Welkom

Beste klanten,

Het is zover!! we gaan terug open!

Opgepast er zijn wel enkele maatregelen, deze vindt u hieronder. Hopelijk mogen wij jullie vlug ontvangen.

Maatregelen vanaf 8 mei:

  • Enkel op terras (zelf met slecht weer)
  • Reservatie van max 4 personen
  • Mondmasker verplicht bij elke verplaatsing
  • Middag shift open om 11u45 en sluit om 15u45
  • Avond shift open om 18u en sluit om 22u
  • opgepast aangepaste openingsuren in de maand mei!! vanaf juni wachten wij de volgende maatregelen (zie onderaan op website)

Dank u voor jullie begrip

We blijven wel verder doen met onze Take away

Mogen wij vragen jullie bestellingen van zaterdag en zondag ten laatste vrijdag om 16 uur door te geven!


!!! Enkel Take Away mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag!!!Het Restaurant

Het restaurant 't Notenhof ligt in de Meerstraat te Londerzeel aan de rand van de bebouwde kom en dit op een kleine kilometer van het industriegebied. Het ligt in een "beboomd" domein van 36 are met een fraai zicht en een prachtige tuin. Er is een aangenaam terras en een zeer ruime parking. De zaal van het restaurant bestaat uit 2 delen: een rustiek en een modern gedeelte. De twee delen kunnen omgevormd worden tot een geheel, maar kunnen ook volledig van elkaar afgesloten worden zodanig dat een gedeelte voor seminaries of werklunches kan gereserveerd worden. Beide delen hebben dan ook een aparte toegang voor bediening en een aparte toegang voor het sanitair. Het restaurant is ook zeer kindvriendelijk met aangepaste kinderschotels .

Geschiedenis van het huis

De bouwheer van 't Notenhof is wijlen Petrus, Gerard "Pier" April. Pier werkte als smid in het spoorwegarsenaal van Mechelen. Hij was een verwoed verzamelaar en een gedreven antiquair "avant la lettre". In de jaren '50 kocht Pier het gelijkvloers van een tot bank omgebouwde 18e eeuwse Patriciërswoning. Voor de Noord-Zuid verbinding in Brussel moesten toen in de nabijheid van de huidige St.-Michielskathedraal verschillende prachtige huizen gesloopt worden.

Toen het oud kerkhof naast de St.-Kristoffelkerk afgebroken werd, vervoerde Pier met zijn kruiwagen de oude arduinen waterpomp uit 1874, en een deel van het gietijzeren afsluithek naar de Meerstraat. De pomp staat thans links van de ingang van het restaurant. Het gietzijzeren hekken sluit de linkerkant van het terrein af.

In de karaktervolle siernis vooraan in de inkomhal verwerkte Pier overblijfselen van ruïnes van het in de 15e of 16e eeuw, vernielde kasteel van Oudenhoven. De brandglasramen die men zowel op het gelijkvloers als op de verdieping ziet, zijn eveneens recuperatiemateriaal. De sierlijke "Art-Déco" muze van R. Accolay tussen de inkomhal en het rustieke deel van het restaurant dateert van 1900.