Het Restaurant

Het restaurant 't Notenhof ligt in de Meerstraat te Londerzeel aan de rand van de bebouwde kom en dit op een kleine kilometer van het industriegebied. Het ligt in een "beboomd" domein van 36 are met een fraai zicht en een prachtige tuin. Er is een aangenaam terras en een zeer ruime parking. De zaal van het restaurant bestaat uit 2 delen: een rustiek en een modern gedeelte. De twee delen kunnen omgevormd worden tot een geheel, maar kunnen ook volledig van elkaar afgesloten worden zodanig dat een gedeelte voor seminaries of werklunches kan gereserveerd worden. Beide delen hebben dan ook een aparte toegang voor bediening en een aparte toegang voor het sanitair. Het restaurant is ook zeer kindvriendelijk met aangepaste kinderschotels .

Geschiedenis van het huis

De bouwheer van 't Notenhof is wijlen Petrus, Gerard "Pier" April. Pier werkte als smid in het spoorwegarsenaal van Mechelen. Hij was een verwoed verzamelaar en een gedreven antiquair "avant la lettre". In de jaren '50 kocht Pier het gelijkvloers van een tot bank omgebouwde 18e eeuwse Patriciërswoning. Voor de Noord-Zuid verbinding in Brussel moesten toen in de nabijheid van de huidige St.-Michielskathedraal verschillende prachtige huizen gesloopt worden.

Toen het oud kerkhof naast de St.-Kristoffelkerk afgebroken werd, vervoerde Pier met zijn kruiwagen de oude arduinen waterpomp uit 1874, en een deel van het gietijzeren afsluithek naar de Meerstraat. De pomp staat thans links van de ingang van het restaurant. Het gietzijzeren hekken sluit de linkerkant van het terrein af.

In de karaktervolle siernis vooraan in de inkomhal verwerkte Pier overblijfselen van ruïnes van het in de 15e of 16e eeuw, vernielde kasteel van Oudenhoven. De brandglasramen die men zowel op het gelijkvloers als op de verdieping ziet, zijn eveneens recuperatiemateriaal. De sierlijke "Art-Déco" muze van R. Accolay tussen de inkomhal en het rustieke deel van het restaurant dateert van 1900.